Green Chef

green-chef-box

Green Chef is een maaltijdbox in sinds 2022 in Nederland actief is. Deze leverancier biedt maaltijden aan die gezond, vers en gemakkelijk te bereiden zijn, en passen bij bij diverse leefstijlen. Alle ingrediënten voor de maaltijden zijn al bij de box inbegrepen, wat het een eenvoudig proces maakt om een gezond en lekker gerecht te bereiden. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de boxen van Green Chef. Zo bespreken we de verschillende leefstijlen, prijzen en vertellen we hoe je met korting een eerste kookbox kunt bestellen.

Wat is Green Chef

De maaltijdboxen van Green Chef zijn verkrijgbaar in verschillende maaltijdplannen, waaronder veganistisch, vegetarisch en flexitarisch, maar ook leefstijlen die gericht zijn op het vermeiden van bepaalde nutriënten. Deze boxen bevatten recepten die zijn bedoeld om te helpen bij het maken van gezondere keuzes en het vermijden van ongezonde opties. De maaltijdboxen bevatten alle ingrediënten die je nodig hebt om een maaltijd te bereiden, van verse groenten en kruiden tot vlees en vis. Alle ingrediënten zijn afkomstig van lokale boeren en leveranciers die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen. Hieronder bespreken we de belangrijkste eetstijlen die je bij Green Chef kunt kiezen. Tip: bekijk ook onze actuele Green Chef review om te lezen wat wij van deze gerechten vinden.

Welke soorten maaltijdboxen kan ik kiezen?

Er zijn bij Green Chef maaltijdbox te kiezen in 8 verschillende leefstijlen / eetstijlen. Hieronder kun je per boxtype bekijken wat het precies inhoudt. Elk type is te bestellen voor 2 op 4 personen. Je kunt altijd 3 tot 5 gerechten per week laten bezorgen.

  • Vegan: Veganisme is een levensstijl die voedsel, kleding en andere producten uitsluit die van dieren afkomstig zijn. Het is een dieet dat alleen plantaardig voedsel bevat, zoals fruit, groenten, volle granen, noten, zaden en plantaardige oliën. Sommige vegans vermijden ook het gebruik van producten die van dieren afkomstig zijn, zoals leer, bont, wol en zijde.
  • Vegetarisch: Vegetarisch eten betekent voedsel dat geen vlees bevat, waaronder vis en andere dierenproducten. Het omvat voedsel dat voornamelijk plantaardig is, zoals groenten, fruit, granen, noten, zaden, peulvruchten, sojaproducten, bessen en andere voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong.
  • Flexitarisch: Flexitarisch betekent dat je voornamelijk plantaardig eet, maar dat je af en toe een stukje vlees, vis of kip eet. Het is een manier van eten die steeds populairder wordt omdat het gezond en duurzaam is. Het is ook een goede manier om je voedingspatroon te diversifiëren en je gezondheid te verbeteren.
  • Eiwitrijk: Eiwitrijk voedsel bevat een relatief hoge concentratie aan eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor het onderhoud en de reparatie van weefsels in het lichaam, waardoor het belangrijk is dat we voldoende eiwitten binnenkrijgen. Eiwitrijke voedingsmiddelen omvatten vlees, vis, eieren, bonen, noten, tofu, yoghurt, kaas, soja-eiwit en andere plantaardige eiwitbronnen. Sommige voedingsmiddelen, zoals granen, bevatten ook eiwitten, maar in mindere mate.
  • Lactose-arm: Lactose-arm is een term die wordt gebruikt om voedsel te beschrijven dat minder lactose (suiker) bevat dan de meeste conventionele producten. De meeste producten met een lactose-arm label hebben minder dan 12 gram lactose per portie. Lactose-arm voedsel is nuttig voor mensen met een lactose-intolerantie, omdat het helpt om de hoeveelheid lactose die ze binnenkrijgen te beperken.
  • Keto: Keto is een eetpatroon dat gericht is op het verhogen van het vetinname, verlagen van koolhydraten en het verhogen van eiwitten. Het doel van keto is om het lichaam in een staat van ketose te brengen, wat betekent dat het vet gaat verbranden als de primaire energiebron. In deze staat kunnen mensen meer vet verliezen en hun energieniveau verhogen.
  • Koolhydraatarm: Koolhydraatarm eten is een voedingspatroon dat is gericht op het verminderen van de inname van koolhydraten. Koolhydraten worden vervangen door gezonde vetten en proteïnen. Het doel van koolhydraatarm eten is om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, je energieniveau te verhogen en de kans op bepaalde ziekten te verminderen. De meeste koolhydraatarme diëten bevatten veel groenten, vetarme zuivelproducten, eiwitten, noten en zaden. Het eten van veel vezels is ook belangrijk voor koolhydraatarme diëten.
  • Pescotarisch: Pescotarianisme is een dieet dat voornamelijk uit vis en andere zeevruchten bestaat, maar ook plantaardige voedingsmiddelen bevat. Het is een dieet dat veel voorkomt bij vegetariërs die ook soms vis eten. Pescotarianen eten geen vlees, maar ze kunnen wel andere producten van dierlijke oorsprong consumeren, zoals eieren en kaas. Het is een flexibel dieet dat de gezondheidsvoordelen van vis combineert met de voordelen van een plantaardig dieet.

Online bestellen of via de App

Green Chef biedt ook een app waarmee klanten hun maaltijdboxen kunnen bestellen en hun maaltijden kunnen beheren. De app bevat ook informatie over de ingrediënten, de bereidingswijze en suggesties voor verbeteringen. De prijzen van Green Chef zijn redelijk gemiddeld, waardoor het gemakkelijk is om gezond eten te koken zonder al te veel geld uit te geven. Hieronder vind je een overzicht van de actuele prijzen.

Actuele prijzen van Green Chef boxen

De maaltijdboxen van Green Chef zijn beschikbaar voor 2 of 4 personen en te selecteren voor 3 tot 5 gerechten per week. Afhankelijk van het aantal personen en aantal maaltijden komt er een prijs tot stand. In de tabel hieronder kun je de huidige Green Chef prijzen vergelijken en direct bepalen welke box je eventueel wil bestellen en laten thuisbezorgen.

Type boxPrijs p.pTotaalprijs
2 personen, 3 maaltijden€8,83€52,99
2 personen, 4 maaltijden€8,37€66,99
2 personen, 5 maaltijden€7,99€79,99
4 personen, 3 maaltijden€7,08€84,99
4 personen, 4 maaltijden€6,87€109,99
4 personen, 5 maaltijden€6,49€129,99
Tabel met prijzen voor de verschillende Green Chef maaltijdbox

Kortingscodes & aanbiedingen

Regelmatig zijn er hele interessante kortingsacties beschikbaar voor nieuwe klanten en bestaande klanten. Met een Green Chef kortingscodes kun je eenvoudig en extra voordelig je eerste boxen laten komen. Er zijn acties met bijvoorbeeld 50% voordeel op 1 box, maar ook vouchercodes die de korting verdelen over de eerste 2 of eerste 3 boxen. Zo profiteer je een langere periode van het prijsvoordeel en kun je echt goed ervaren hoe lekker deze maaltijden zijn.


Wat zijn de bezorgkosten bij Green Chef?

Er is bij Green Chef gratis bezorging voor de eerste bestelling. Bestaande klanten betalen doorgaans €5,99 voor het laten leveren van de box aan huis. Deze leverkosten zitten bij de prijs inbegrepen en worden niet los gefactureerd. In het prijsoverzicht hierboven zijn de bezorgtarieven ook meegenomen.

Hoeveel gerechten kan ik kiezen?

Elke week wisselt het aanbod recepten dat je kunt kiezen. Heb jij een box met 4 gerechten, dan kun je de week ervoor dus 4 recepten kiezen. Het totale aanbod is wekelijks 18 gerechten. Dit zal in de toekomst mogelijk nog worden uitgebreid. Deze 18 recepten zijn onderverdeeld in diverse categorieën en hebben allemaal tags. Zo kun je herkennen bij welke leefstijl ze passen.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, je sluit bij Green Chef geen vast abonnement af. Je kunt kunt zelf elke week bepalen of je wel of geen nieuwe levering wilt ontvangen. Hiervoor gebruik je de handig App, of natuurlijk gewoon je persoonlijke account op de website. Doordat je met de eerste bestelling een automatisch incasso activeert hoef jij je niet druk te maken over de betaling van de boxen. Dat wordt allemaal voor je geregeld.