Biologische maaltijdbox

Misschien heb jij zelf al eens gehoord van het concept biologische maaltijdboxen. Dit zijn speciale foodboxen die uitsluitend biologische ingrediënten bevatten. Kenmerken hiervan zijn: Deze producten zijn erg vers, zijn vaak veel gezonder dan niet-biologische alternatieve, komen rechtstreeks van de boer die er een eerlijke prijs voor krijgen. Er worden geen e-nummers aan deze boxen toegevoegd. Ook zijn de ingrediënten niet bespoten met chemische goedjes. Dit maakt deze boxen ook erg kindvriendelijk. Wil jij dus echt een gezonde start maken en meer letten op je voeding? Dan moet je een biologische foodbox bestellen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden!

Welke boxen zijn Biologisch?

Er zijn op dit moment drie boxen die heel veel mogelijkheden bieden voor biologisch eten. Dit zijn Ekomenu, Beebox en de Krat. Sommige boxen zijn 100% bio, en weer anderen maken een combinatie tussen beide opties. Om je een idee te geven wat zo’n box precies kost hebben we hieronder een opsomming gemaakt van de drie boxen. Je vindt onder andere de prijzen en verschillende keuzes.

Ekomenu Bio
De beste mogelijkheid is wellicht zijn wellicht wel de biologische menu’s van Ekomenu. Bij deze box-aanbieder heb je de keuze uit maar liefst 12 verschillende boxen / leefstijlen. Er zijn speciale pakketten voor mensen met een glutenallergie (glutenvrij), vegetarische mogelijkheden, koolhydraatarm en boxen voor gezinnen. Bij al deze menu’s kook je 100% biologisch (ze hebben zelfs een EKO-keurmerk). De boxen zijn te koop voor 1 tot 4 personen. De prijzen variëren tussen de €35 en €55 per box, afhankelijk van de grootte.


biologische maaltijdboxen


Bio Beebox (Willem en Drees)
De tweede optie is die van Willem en Drees. Hun boxen (de Beebox) zijn ook biologisch. Hier kun jij ook zelf kiezen uit een veelvoud van menu’s. Elke week wisselen de gerechten en jij kunt zelf kiezen voor welke box je wilt gaan. Je zit niet vast aan een abonnement en kunt dus elke week wisselen of pauzen. Er zijn boxen voor 1 persoon maar ook voor 2 tot 4 personen (familiebox). De prijzen liggen tussen de €38 en €58 euro per levering. Er zijn natuurlijk altijd leuke kortingsacties beschikbaar (€10 korting voor nieuwe klanten).

de Krat Bio
De laatste biologische maaltijdbox is die van de Krat. Ook deze aanbieder werkt (deels) met biologisch geproduceerde ingrediënten. Ook hun leveranciers werken allemaal op een duurzame manier, en dat proef je. Uit onze test blijkt dat de producten super vers zijn. Ook de recepten die ze zelf ontwikkelen zijn erg lekker en gezond. Er wordt goed gelet op bijvoorbeeld suikers en zout-gebruik. De maaltijden zijn erg afwisselend en ook voor kinderen geschikt. Ook is er een weekendkrat beschikbaar met allerlei lekkere dingen. De prijs van deze boxen liggen wel iets hoger (€40-€60 inclusief gratis bezorging).

Waarom een foodbox met biologische producten bestellen?

Ja, waarom zou je biologische maaltijden moeten proberen? Nou daarvoor hebben we een aantal redenen. Zo zijn deze gerechten veel gezonder (doordat er geen kunstmatige toevoegingen in te vinden zijn). Ook is de smaak vele malen beter. Doordat de maaltijdbox leveranciers groot kunnen inkopen kun je biologische eten voor een goedkope prijs. De boxen zijn namelijk helemaal niet duurder in vergelijking met andere boxen (vegetarische). Wat je goed moet onthouden is dan je eigenlijk elk gerecht wel bio-geschikt kunt maken. Dit betekend dat je dus niet totaal andere soorten recepten krijgt, maar juist gezondere producten gebruikt om de maaltijden te bereiden.