Informatie

Op deze pagina kun je meer informatie over maaltijdboxen vinden. We bespreken een aantal veelgestelde vragen en stellen achtergrondinformatie beschikbaar. Wil jij meer weten over een bepaalde foodbox? Neem dan contact op met de klantenservice. Vragen over opzeggen, abonnementen of bezorging kunnen het beste rechtstreeks aan bijvoorbeeld de servicemedewerkers van HelloFresh, Ekomenu, Marley Spoon, Familiebox, Albert Heijn, Willem en Drees of de Krat gesteld worden.

Abonnement

Maaltijdbox Abonnement Wanneer je een maaltijdbox besteld ga je vaak direct een flexibel abonnement aan. In dit artikel leggen we

Bezorging

Maaltijdbox bezorging Elke aanbieder heeft eigen bezorg-mogelijkheden en bezorgtijden. HelloFresh bijvoorbeeld bezorgd op meerdere dagen per week met eigen bezorgers.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Ben jij op zoek naar antwoorden op vragen over maaltijdboxen? Dan moet je deze pagina zeker even goed

Ontbijtbox

Ontbijtbox Heb jij al een ontbijtbox geprobeerd? HelloFresh heeft deze in het assortiment opgenomen. Vele deskundigen beweren dat een gezond

Fruitbox

Fruitbox Een fruitbox bestellen bij HelloFresh (of een van de andere aanbieders) heeft zo zijn voordelen. Fruitmanden versturen ze namelijk

Wijnbox

Wijnbox Een wijnpakket om te koesteren. Spannende smaken. Bestel- en bezorg-gemak. En natuurlijk een uitgebreid assortiment. Wijn kopen bij een

Biologische en Duurzaam
Maaltijdboxen zoals HelloFresh of Marley Spoon vinden het belangrijk dat de producten met passie geteeld en geproduceerd zijn. Maar ook dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product ontvangt. Ze kiezen bij de selectie van de producten voornamelijk voor duurzame en, waar mogelijk, biologische producten. Mocht je onverhoopt toch klachten hebben over de kwaliteit, kun je telefonisch contact met de klantenservice opnemen of stuur een mail. Ze gaan op zoek naar een passende oplossing en waar mogelijk leveren ze meteen dezelfde leverweek nog producten na, of ze compenseren je hiervoor bij de eerstvolgende Box.

Eerlijke producten op je bord
Eerlijke en duurzame producten zijn voor box aanbieders producten met een gezonde balans tussen mens, milieu en winst (people, planet en profit). Zo krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Zijn de Boxen vaak gerecycled karton gemaakt en worden deze zoveel mogelijk hergebruikt. Tot slot worden, waar mogelijk, zoveel mogelijk versproducten uit de streek gebruikt.

Verschillende groenten
Je ontvangt altijd voldoende producten voor ten minste 3-4 dagen. Voor de inhoud van de maaltijdbox werken ze niet met aantal stuks, maar met het aantal verschillende soorten. Zo ontvang je altijd verschillende soorten groenten per dag, afhankelijk van je gekozen Box. Ze vinden het belangrijk om veel variatie in de foodbox te hebben, wat past binnen een gezond voedingspatroon.

Seizoensproducten en streekproducten
De producten komen vaak uit de eigen regio, soms van iets verder weg, maar altijd vers van ’t land en uit het seizoen. Hierbij staat de kwaliteit, de versheid en de smaak van het product altijd voorop. Seizoensproducten uit de streek zijn het meest smaakvol tijdens het seizoen zelf. Daarnaast vinden aanbieders het belangrijk dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product krijgt. Streekproducten die met liefde door de boer geteeld zijn, komt de smaak van het product weer ten goede.

Kwaliteit van de maaltijdbox
Kwaliteit, versheid en smaak zijn belangrijke criteria bij de kwaliteitscontrole. Bij ontvangst van de goederen controleert het team de producten op deze criteria die de maaltijdbox leverancier heeft gesteld. Het team kan rekenen op professionals met jarenlange keurervaring. Zo heb jij altijd verse producten in je maaltijdbox.

Allergieën en diëten
Bij de selectie van de verse producten houden ze op dit moment soms rekening met allergieën voor bepaalde voedingsstoffen. Heb je last van een allergie? Geef dit dan aan bij het bestelproces of kies een speciale allergie box bij o.a. Ekomenu. Je kunt ook een mail sturen naar de klantenservice of contact opnemen met een diëtist.