Veelgestelde vragen

Ben jij op zoek naar antwoorden op vragen over maaltijdboxen? Dan moet je deze pagina zeker even goed doornemen. We behandelen enkele veelgestelde vragen over de maaltijdbox. Heb jij zelf nog een belangrijke vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact op met de klantenservice.

Hoe eenvoudig zijn de recepten?
Het maaltijdbox team stelt wekelijks eenvoudige en gezonde recepten samen. Hierbij is het uitgangspunt dat de recepten in een gebalanceerd voedingspatroon passen. Dit houdt in: zo veel mogelijk onbewerkte producten, zo weinig mogelijk suikers en zo weinig mogelijk slechte vetten. De kooktijd en eenvoud verschilt natuurlijk per leverancier.

Hoe vind de betaling van de box plaats?
De eerste foodbox betaal je met iDeal, Paypal of Creditcard. Daarna wordt het abonnementsbedrag van je Box wekelijks of 2-wekelijks geïncasseerd, afhankelijk van de gekozen bezorgfrequentie. Kortingen en onderbrekingen van het abonnement worden automatisch verrekend met de eerstvolgende factuur.

Heb je thuis extra ingrediënten nodig op voorraad?
Nee, het enige wat je zelf toe moet voegen is (olijf)olie, peper en zout. Soms kan het ook handig zijn om bloem en bouillonblokjes in de voorraadkast te bewaren. Verder wordt alles meegeleverd.

Hoe lang duurt het koken van een recept?
De recepten hebben een bereidingstijd van 20 tot 40 minuten. Dit is soms wel exclusief eventuele voorverwarmtijd van de oven. Let wel op dat de meeste tijd gaat zitten in het snijden van groenten en vlees etc. Hoe meer ervaring je hebt, hoe sneller je kunt koken.

Kun je ook een box cadeau doen?
Ja, je kunt een maaltijdbox cadeau doen. Bestel een box en geef een ander adres op dan jou woonadres. Daarnaast kun je ook een speciale cadeaubon kopen die je kunt geven aan een vriend of vriendin. De mogelijkheden hiervan verschillen sterk per aanbieder. Je kunt soms ook een gratis box weggeven aan familie of kennissen wanneer je vaste klant bent (bijvoorbeeld bij HelloFresh).

Hoeveel dagen kun je koken met een maaltijdbox?
In de maaltijdBox zitten echt alle ingrediënten van de recepten. Je ontvangt een vis, vlees en/of vegarecept voor 2-5 complete maaltijden. Afhankelijk van de gekozen box zitten er 2, 3, 4, of 5 maaltijden is voor 1 tot 6 personenen. De mogelijkheden verschillen uiteraard weer per bedrijf.

Eerlijke producten in de maaltijdbox?
Bij alles wat leveranciers doen zoeken ze naar de juiste balans tussen mens, milieu en winst. Ook wel de drie P’s genoemd: people, planet en profit. Zo krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Zijn de boxen en verpakkingen vaak van gerecycled karton gemaakt en worden deze zoveel mogelijk hergebruikt. Tot slot worden, waar mogelijk, zoveel mogelijk versproducten uit de streek gebruikt (en het seizoen).

Wat doen aanbieders tegen voedselverspilling?
Alle versproducten in de boxen zijn perfect geportioneerd, zodat er zo min mogelijk verspilling van voedsel is. Er wordt hierbij uitgegaan van een gemiddelde eter. De kromme komkommers en ovale appels zul je ook in de boxen tegenkomen. Aan de voorkant van het proces letten ze ook op de onnodige voedselverspilling. Ze gooien visueel afwijkende producten niet weg. Wellicht vind jij de porties te groot? Bewaar deze dan voor een kliekjesdag bijvoorbeeld, of vraag iemand om mee te eten (extra gezellig).