Een abonnement op een Maaltijdbox

Maaltijdbox abonnement afsluiten? Het fijne van een abonnement op een maaltijdbox is natuurlijk dat hij elke week bij jou voor de deur bezorgd wordt, op een tijd die jou uitkomt. Er zijn verschillende soorten abonnementen verkrijgbaar. De meest opvallende kenmerken en verschillen zetten we hier voor je op een rijtje. Waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een abonnement op een maaltijdbox?

Aantal personen

Er zijn maaltijdboxen beschikbaar voor complete gezinnen met meerdere kinderen. Heel prettig aan dit soort maaltijdboxen, die specifiek zijn afgestemd op het gezinsleven, is dat de recepten heel kindvriendelijk en toch gezond zijn: minder ingewikkelde ingrediënten of al te complexe smaken, meer blije gezichten aan tafel. Maar ook voor alleenstaanden of huishoudens met maar twee personen zijn er foodboxen verkrijgbaar. Hier zitten minder ingrediënten in, dus je zult geen producten verspillen.

Aantal dagen

Het is heerlijk om voor elke dag van de week een maaltijd te kunnen bereiden met de ingrediënten en recepten uit de maaltijdbox. Maar niet iedereen is elke dag van de week thuis. Voor dat soort mensen biedt een maaltijdbox met minder dagen uitkomst. Wil je wel voor elke dag van de week een eenvoudig gerecht? Ook voor jou is er een passend abonnement. De abonnementen van een maaltijdbox zijn er voor 2 tot en met 5 dagen van de week.

Speciale maaltijdboxen zonder abonnement

Sommige maaltijdboxbedrijven bieden heel speciale boxen aan die net een beetje anders zijn dan de standaard maaltijdbox. Zo heb je fruitboxen, waarin je een heleboel fruit vindt – van de lekkerste appels en bananen tot bessen voor in je yoghurt. Ook speciaal tropisch fruit waar je misschien zelf minder snel voor zou kiezen krijg je thuisbezorgd met je fruitbox (bijvoorbeeld bij Ekomenu). Genoeg vitamines voor een hele week. Ook zijn er boxen verkrijgbaar met verantwoorde snacks zoals gedroogd fruit, noten en zaden, boxen met ingrediënten speciaal voor de feestdagen en maandelijkse boxen met bijzondere delicatessen. Deze boxen zijn vaak los te bestellen, of kun je tegelijkertijd met je standaard foodbox laten bezorgen.

Annuleren van je maaltijdbox

Bij veel maaltijdboxen is het wijzigen van je abonnement heel eenvoudig. Kom je er na een tijdje achter dat je toch meer dagen zou willen toevoegen aan je abonnement, of heb je juist te veel eten over? Met een paar simpele stappen maken de aanbieders van een foodbox het je mogelijk je abonnement aan te passen. Ook wanneer je een tijdje niet thuis bent of op vakantie gaat, kun je online makkelijk je abonnement even stilzetten. Vaak moet je zo’n wijziging een aantal dagen van te voren doorgeven, maar eenvoudig is het zeker. Bij HelloFresh bijvoorbeeld kun je heel eenvoudig je bestellingen wijzigen en een abonnement pauzeren of opzeggen.