Maaltijdbox recepten

Recepten in de maaltijdbox: Wat ons betreft zijn de verrassende recepten die je in je maaltijdbox vindt een van de grootste pluspunten van een abonnement op een maaltijdbox. Ze laten je kennis maken met nieuwe keukens en ingrediënten waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Voor je het weet heb je weer een heleboel nieuwe favorieten waarmee jij je tafelgenoten kunt verrassen.

Receptkaarten maaltijdbox

In de maaltijdbox vind je naast de ingrediënten voor de recepten van die week ook heel duidelijke receptkaarten. Op deze kaarten staat vermeld welke ingrediënten uit de box je nodig hebt, hoe lang de bereidingstijd zal duren, hoe je voor het maken van dit gerecht te werk moet gaan en welke ingrediënten uit je eigen keukenkastjes je er zelf nog even bij moet pakken. Meestal gaat dit om eenvoudige basisproducten die iedereen als het goed is wel in huis heeft: zout, peper, olie, enzovoort. Wanneer een bepaald ingrediënt ook nodig is voor een ander recept van die week, staat ook dit erop vermeld, zodat je niet per ongeluk alles op maakt en met lege handen komt te zitten.

Uitgebreid getest

De samenstellers van de foodboxen testen al hun recepten zelf. Zo kunnen ze je garanderen dat de bereidingstijd klopt en de werkwijze van de recepten wel zo eenvoudig is als ze beweren. De recepten worden bedacht door professionele koks met hart voor het vak en passie voor de lekkerste producten. Afhankelijk van het soort box wat je kiest vind je in je maaltijdbox recepten voor bijzonderen, onalledaagse gerechten, of herkenbare maaltijden die toch net een beetje anders zijn dan je gewend bent. Vaak gaan boxen speciale samenwerkingen aan met bekende koks. Zo leer je binnen een handomdraai de keukengeheimen van echte professionals.

Recepten voor de kinderen

Wanneer je kookt voor je gezin is het maken van een verrassende maaltijd die ook nog eens snel te bereiden is niet altijd even eenvoudig. Je wilt dat het binnen niet al te lange tijd op tafel staat, je wilt iets maken wat ook de kleintjes zullen lusten – en tegelijkertijd heb je ook wel eens zin in iets anders. Veel maaltijdboxen spelen in op deze wens door een familiebox aan te bieden. Hierin vindt je ingrediënten en recepten waar goed is gelet op de bereidingstijd – vaak is deze maximaal 30 minuten. Ook hebben ze rekening gehouden met de smaak van jongere kinderen, zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit en smaak. Zo zet je met de recepten uit een familiebox binnen een handomdraai iets op tafel wat iedereen zal lusten. Voorbeelden van een kindvriendelijke maaltijdbox zijn de Familiebox en Albert Heijn.