Wat krijg je in een maaltijdbox?

Je eerste maaltijdbox is bestelt en bezorgd. Maak hem open en ontdek wat er te vinden is in jouw maaltijdbox.

Ingrediënten in een maaltijdbox

Het allerbelangrijkste van je maaltijdbox: de ingrediënten waarmee jij aan de slag gaat en een gerecht op tafel zet. Deze zullen elke week weer verschillen en zijn afhankelijk van jouw voorkeuren en de samenstelling van je huishouden. Veel samenstellers van maaltijdboxen hebben ook voor de gangbare voorschriften waaraan een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd zou moeten voldoen: genoeg groente, fruit, vezels en eiwitten en precies de juiste hoeveelheden en verhoudingen.

Recepten

Deze mogen natuurlijk niet ontbreken: de recepten die je vertellen welke producten je nodig hebt voor welke gerechten en hoe lang het duurt om ze te bereiden. Vaak geven de receptkaarten ook nog handige tips om het maken van je maaltijd nog makkelijker te maken. Ook boeiende achtergrondinformatie over waar je producten vandaan komen kun je vinden op de informatie die is bijgevoegd in je box.

Vegetarisch

Steeds meer mensen maken bewust de keuze om niet meer elke dag vlees of vis te eten, maar een aantal dagen per week voor groenten of vleesvervangende producten te kiezen, of zelfs compleet vegetarisch te eten. Dat een vegetarische maaltijd helemaal niet saai of onevenwichtig hoeft te zijn is iets waar veel mensen nog aan moeten wennen, maar een maaltijdbox kan je hier absoluut mee helpen. Aanbieders van maaltijdboxen als Hello Fresh en Marley Spoon geven je de mogelijkheid te kiezen voor een box zonder vlees- of visproducten en maken het je heel makkelijk te kiezen voor een plantaardige maaltijd. In zo’n box vindt je bijvoorbeeld vleesvervangers of eiwitrijke, plantaardige producten als peulvruchten waarmee je die gehaktbal helemaal niet zult missen.

Lokaal en biologisch

Ook aan biologisch en lokaal eten hechten steeds meer mensen een groot belang, waar verschillende aanbieders van maaltijdboxen inmiddels op inspelen. Deze boxen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, leveren producten van biologische oorsprong en werken voornamelijk met ingrediënten die afkomstig zijn van Nederlandse boeren en producenten. Heerlijke, pure producten die zonder chemische bestrijdingsmiddelen en schadelijke kunstmest zijn geproduceerd, en natuurlijk is het ook een erg fijn idee om de lokale boeren en producten van Nederland te steunen in het werk dat ze leveren. Bovendien draag je wanneer je lokale producten koopt die niet zijn geteeld in verwarmde kassen bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot – en we hoeven je vast niet uit te leggen hoe fijn dat is voor ons kwetsbare milieu. Wanneer jij dit ook belangrijk vindt, let dan bij het bestellen van je maaltijdbox, naast je andere voorkeuren en de samenstelling van je gezin, ook eens op de verschillende biologische keurmerken.