Waarom kiezen voor een maaltijdbox?

Waarom kies je nou voor een maaltijdbox? Hieronder een aantal redenen die we veel horen van klanten van maaltijdboxen:

Kies voor je gezondheid

Het gemak van een box zorgt er voor dat je snel en eenvoudig een gezonde en verrassende maaltijd op tafel zet, in plaats van een kant en klaar maaltijd in de magnetron te zetten of iets te bestellen – naast dat dat vaak ontzettend duur is, is het meestal ook nog eens ontzettend ongezond. En juist wanneer je niet zoveel tijd hebt is het ontzettend belangrijk om goed en gevarieerd te eten en jezelf en je gezin te voeden met verse producten. Alleen op die manier voel je je fit en kun je de volgende dag weer een stuk makkelijker aan. De samenstellers van de verschillende foodboxen letten er op dat in elk recept de voedingsstoffen zitten die jij nodig hebt: koolhydraten, groente, fruit en eiwitten in de juiste hoeveelheid en verhoudingen. Vooral boxen van Ekomenu en Willem en Drees zijn erg gezond.

Doe inspiratie op

Iedereen heeft ze wel: die recepten die je uit je hoofd kent en zonder er bij na te denken kunt bereiden, waardoor je er keer op keer naar teruggrijpt. Wanneer je moe thuis komt van je werk schiet het kiezen van een verrassend recept er nogal eens bij in. Maar jarenlang wekelijks dat zelfde bordje pasta bolognese gaat op een gegeven moment toch vervelen, hoe lekker het ook is – dat moet toch leuker kunnen? Daarnaast zijn er veel mensen die beweren dat ze niet kunnen koken. Een maaltijdbox bewijst het tegendeel: koken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt en iedereen kan het. Met de duidelijke recepten uit een foodbox kan iedereen leren om spannende of juist authentieke gerechten uit elke streek van de wereld te koken. Verras je familie, vrienden en jezelf met nieuwe, inspirerende recepten uit de maaltijdbox en je voegt gegarandeerd nieuwe favorieten toe aan je weekmenu. Je breidt je repertoire uit, je leert iets nieuws en je maakt je tafelgenoten – en jezelf – dolgelukkig. De allerhande box en Marley Spoon zijn erg inspirerend.

Het is tijdsbesparend

Doordat de maaltijdbox bij jou direct aan de deur wordt afgeleverd, ben je zelf geen tijd kwijt aan het doen van boodschappen, het wachten in de rij voor de kassa en het naar boven sjouwen van al je aankopen. Ook twijfelen over wat je je tafelgenoten vanavond nu weer eens voor zult schotelen is met een maaltijdbox verleden tijd: de box bevat kant en klare recepten die elke week weer anders zijn. De samenstellers van de meeste maaltijdboxen zorgen er bovendien voor dat de gerechten die ze je aanbieden binnen afzienbare tijd op tafel kunnen staan, vaak zelfs binnen 30 minuten. De boxen van HelloFresh zijn geweldig: hiermee maak je veel gerechten die je al binnen 20 minuten op tafel kunt zetten.