Maaltijdbox gerechten koken met een stoomoven

Of je nu een HelloFresh of Marley Spoon box hebt (of een van de andere maaltijdboxen), overal krijg je duidelijk recepten bij. Toch zijn deze recepten geschreven voor een standaard keuken. Steeds meer mensen (en maaltijdbox klanten) hebben de beschikking over een steamer in de keuken. Deze speciale ovens koken met stoom (extra gezond en lekker). In dit artikel lees je meer over dit product en worden kort twee populaire merken besproken.

Wat is een stoomoven?

De stoomoven is hot! Het is licht en het is lekker. Vitaminen en mineralen lossen niet op in water, maar blijven bewaard; het is dus gezond. Aan stomen komt geen vet te pas. Stomen is eeuwenoud en toch helemaal van deze tijd. Een reden voor maaltijdbox aanbieders om heerlijke recepten te ontwikkelen voor de stoomoven.

Miele
De Miele-stoomoven is een echte allrounder en de ideale aanvulling op uw bakoven en kookplaat. Omdat de bereidingstijden bij stomen praktisch gelijk zijn aan koken in een pan, hoeft u er niet eens aan te wennen. In de stoomoven kunt u alles bereiden: voorgerechten, soep, vis, vlees, groente, aardappelen, rijst, bijgerechten, desserts, alles afzonderlijk of als compleet menu. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Koken met stoom vereenvoudigt de bereiding van veel gerechten. Wie kan omgaan met een fornuis of een magnetron, kan ook een stoomoven bedienen. Of u nu iets wilt opwarmen of ontdooien, de bijpassende verwarmingssoort zelf wilt kiezen of alles liever overlaat aan de automatische programma’s – een stoomoven van Miele maakt het u gemakkelijk.

Boretti
Boretti, gekend en geroemd om zijn prachtige en duurzame kookfornuizen, had tot nu toe geen stoomoven in zijn aanbod. Dit verandert nu meteen met de introductie van een stoomoven (stoom + grill) én een combi oven stoom + warmelucht. Boretti doet het ook meteen goed door een echte Combi – Stoom / Warmelucht oven aan te bieden.

Een maaltijdbox bestellen

Heb jij honger gekregen na het lezen van dit artikel en ook wel eens zin om aan de slag te gaan met het koken uit een maaltijdbox? Misschien heb je zelf een stoomoven / steamer en wil je proberen om de recepten daarmee klaar te maken? Bestel dan vandaag nog je eerste box met korting. We zijn erg benieuwd naar je ervaringen met de foodbox in combinatie met een stoomoven. Indien je jouw review wilt delen kun je contact opnemen met onze klantenservice. Alvast veel plezier!