Vegetarische voorgerechten

Een voorgerecht is, zoals de benaming al prijsgeeft, een gerecht voorafgaand aan het hoofdgerecht. De producten die gebruikt kunnen worden bij een voorgerecht lopen enorm uiteen. Uiteraard zijn er wel de bekende voorgerechten zoals salade, soep of carpaccio. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een voorgerecht met vlees, en voorgerechten op vegetarische basis. In Nederland zijn er enorm veel mensen die aan het vegetarisme doen. Zij zullen dus altijd een voorgerecht eten dat geen vlees of iets dergelijks bevat. Ben jij verder al bekend met onze vegetarische boxen?

Wat zijn vegetarische voorgerechten?

De mogelijkheden voor een voorgerecht zijn oneindig. Het maakt dan ook niet uit of het gaat om een voorgerecht op vegetarische basis of een normaal voorgerecht. Het bekende voorgerecht een salade kan bijvoorbeeld prima worden geserveerd aan vegetarische mensen. Ook bepaalde soepen die, uiteraard, geen vlees of vis bevatten kunnen geserveerd worden. Hierbij kun je denken aan soepen zoals paddenstoelensoep, broccolisoep, polenta soep, aspergeroomsoep en tomatensoep, groentesoep.

Een voorafje zonder vlees

Het maakt bij een voorgerecht niet uit of er wel of geen gebruik wordt gemaakt van vlees of vis. Het gaat er bij het voorgerecht om dat het een voorafje is aan het hoofdgerecht. Dit kan dus echt van alles zijn. In de meeste gevallen gaat het echter wel om een hartig recept. In een restaurant is er in sommige gevallen geen keuze uit een bepaald voorgerecht. Het voorgerecht staat van vast in een bepaald menu. Het is echter mogelijk om aan te geven dat je vegetarisch bent. Er zal dan altijd een alternatief worden geserveerd. Bekijk de boxen bij HelloFresh.

Andere vegetarische gangen naast een voorafje

Naast het voorgerecht zijn er uiteraard ook nog de andere gangen in een bepaald gangenmenu zoals het hoofdgerecht en nagerecht. Ook daarbij is het mogelijk om te kiezen voor diverse vegetarische gerechten. Iedere gang heeft zo wel de mogelijkheid om gebruik te maken van slechts vegetarische producten.