Gezond ontbijten met eieren in de ontbijtbox?

Horen eieren bij een gezond ontbijt? Zeker wel! Hoewel eieren in het verleden een slechte naam hebben gekregen horen ze zeker bij een gezond ontbijt. Ondanks alle berichten over het veroorzaken van hartproblemen en het verhogen van cholesterol zijn eieren juist erg gezond en zitten ze boordevol vitaminen, eiwitten en belangrijke voedingsstoffen. Zelfs het cholesterol verhaal is inmiddels volledig achterhaalt, meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat eieren het LDL cholesterol niet verhogen maar juist verlagen. Uit onderzoek is gebleken dat degenen die drie eieren per dag aten gedurende twaalf dagen een lager LDL en een hoger HDL hadden.

Waarom eieren in een gezond ontbijt thuis horen?
Nou daar zijn erg veel redenen voor ten eerste natuurlijk de vele vitaminen A, B, C, D, E en K zitten er allemaal in en wat te denken van 9 aminozuren en de peptiden verlagen een hoge bloeddruk. In een ei zit circa 6 gram eiwit en heeft een hoog gehalte aan Omega 3 vetzuren. De stoffen insuline en choline zijn goed voor de hersenen en choline vermindert de kans op ontstekingen in het lichaam en met name die bij een hartkwaal voorkomen. Luteine en zeaxanthine zijn prima stoffen voor de ogen.

Kiezen voor een ontbijtbox

Veel mensen zijn nog niet bekend met de ontbijtbox. Hierover hebben we recent meer geschreven. Onder andere Albert Heijn en HelloFresh kunnen je daarbij helpen. Ook andere box-aanbieders zoals Willem&Drees bieden losse boodschappen aan waarmee je eenvoudig een lekker ontbijtje in elkaar draait.

De voedingswaarden van een gezond eieren ontbijtje
Er zit in een ei 20% van de aanbevolen dagelijkse portie vitamine A wat weer bevorderlijk is voor het immuunsysteem. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D een ei bevat bijna 10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Een ei is dus een gezondheid booster die ook nog relatief goedkoop is als je dan ook nog gaat voor biologische eieren ben je er zeker van dat er geen antibiotica inzit en een hoge dosis omega 3 bevat.

Voedzaam en gezond ontbijt

Om eieren te gebruiken in een gezond ontbijt heb je natuurlijk vele mogelijkheden van bereiden zoals een omelet, roerei, gewoon een gekookt eitje of voor de liefhebbers rauw al dan niet in een smoothie. En doe ook eens een ei in de wok tijdens het bereiden van groenten. Dus gezond ontbijten, een ei hoort er zeker bij!