Bestellen bij online Supermarkten

In Nederland groeit het aantal maaltijdbox-aanbieders bijna met de dag. Er komen met name veel regionale en lokale foodboxen en boodschappenpakketten bij. Maar ook supermarkten leggen zich toe op deze markt. Een goed voorbeeld van zo’n supermarkt is Albert Heijn. Zij bieden alweer ruim een jaar lang hun eigen Allerhande Box aan. Deze box is verkrijgbaar vanaf 37,50 euro en wordt gratis aan huis bezorgd. Dit in tegenstelling tot de “reguliere” boodschappen. Daar geldt een minimaal bestelbedrag van 70 euro + bezorgkosten van gemiddeld 5 euro. Hiermee laat AH wel zien dat het toekomst ziet in de maaltijdbox van Albert Heijn. Er wordt daarnaast al flink gespeculeerd dat ook grote supermarkten als Jumbo en PLUS met een eigen maaltijdbox op de markt komen. Vooralsnog is hier niets van bekend. Wel zien we in België beweging bij de supermarkten als het gaat om boodschappenpakketten en maaltijdboxen. Zo lanceerde Carrefour onlangs de Simply You Box.

Ook je overige boodschappen laten bezorgen

De supermarkten gaan hiermee de concurrentie aan met bekende maaltijdbox-aanbieders als HelloFresh en Marley Spoon. Deze laatst genoemde bedrijven proberen hier in Nederland al een aantal jaar de Nederlandse consument te verleiden tot een maaltijdbox-abonnement. En hun aanbod is flink verbeterd. Inmiddels kan je als klant al kiezen uit zo’n 10 verschillende recepten. En ook het aantal boxen en types (vega, koolhydraatarm etc.) neemt toe. De prijs van een maaltijdbox voor 2 personen en 3 maaltijden ligt gemiddeld zo rond de 39 euro. Vaak is er eerst wel een kortingscode waarmee je de eerste box met 10, of zelfs 20 euro korting kunt bestellen. Bij Albert heijn kan je overigens ook je overige boodschappen laten bezorgen zonder meerprijs. Zie voor meer voordelen van de AH box ook het kopje hieronder.

Verschil maaltijdbox AH met gevestigde orde
De maaltijdbox van Albert Heijn onderscheidt zich doordat er niet wordt gewerkt met een (ongewenst) abonnement. Daarnaast is het voordeel dat je direct al je overige boodschappen kunt laten meebestellen. Normaal gesproken betaal je daar al gauw 5 euro servicekosten voor. Ook kan je bij de maaltijdbox van de supermarkt Albert Heijn kiezen uit enorm veel bezorgdagen en tijdstippen. Bij HelloFresh of Marley Spoon zit je vaak vast aan een aantal vaste avonden of momenten per week.