Gezonde ingrediënten en boodschapppen laten thuisbezorgen

Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels die boodschappen laten thuisbezorgen, vaak worden ze nog gratis thuisbezorgd op een tijdstip dat je zelf uitkiest. Erg handig dus! Je kunt dan dus in de pauze op je werk al je boodschappen uitzoeken, bestellen en de volgende dag laten bezorgen op een tijdstip dat jou uitkomt. Dit kan je erg veel tijd besparen, tijd die je weer aan andere bezigheden kunt besteden.

Geen losse boodschappen, maar handige maaltijdboxen
Steeds meer mensen bestellen hun boodschappen online, maar de samengestelde maaltijdboxen zijn ook erg in opkomst. Dit zijn boxen waarin één of meerdere maaltijden zitten, inclusief alle ingrediënten en de bijbehorende recepten. Dit is niet alleen erg handig, maar zo kom je ook in aanraking met nieuwe recepten en ingrediënten die je zelf misschien niet snel zou kopen of gebruiken. Wat weer nieuwe gerechten en smaken oplevert, zodat je zelf in de keuken ook weer nieuwe inspiratie hebt voor een gezonde maaltijd.

Steeds meer verschillende maaltijdboxen
De bekendste maaltijdboxen op dit moment zijn die van Hello Fresh, Albert Heijn en die van Marley Spoon. Bij de meeste maaltijdboxen kun je zelf de maaltijden kiezen die je wilt ontvangen en daarnaast kun je ook aangeven voor hoeveel personen. Een voordeel van de maaltijdbox van de Albert Heijn is dat je gratis je overige boodschappen ook mee kunt laten komen, waardoor je die week helemaal niet meer langs de supermarkt hoeft. Daarnaast zit je bij de Albert Heijn maaltijdbox ook niet vast aan een abonnement. Je kunt de maaltijdbox aan het begin of einde van de week bestellen en wanneer je nogmaals een maaltijdbox wilt ontvangen kun je dit zelf aangeven. Je hoeft dus niet iedere week een maaltijdbox af te nemen. Dit vinden veel mensen prettiger dan een abonnement.

Smoothie boxen en sapboxen
Heb je geen interesse in een maaltijdbox, maar ben je toevallig wel dol op smoothies? Dan is de smoothiebox wellicht wat voor jou. Deze smoothieboxen zitten boordevol vers fruit, groente en superfoods die van jouw smoothie een heerlijke tractatie kan maken. Per box ontvang je een aantal recepten en de bijbehorende ingrediënten zodat je meteen aan de slag kunt gaan met smoothies maken. Ook zijn er tegenwoordig verschillende sapboxen verkrijgbaar, deze zijn er voor iedereen die van versgeperste sapjes houdt. Je kunt dan verschillende ingrediënten kiezen zoals kokos, citrus of exotisch fruit bijvoorbeeld. Ook hier zit je niet vast aan een abonnement, je kunt zelf kiezen of je de box eenmalig, maandelijks of wekelijks ontvangt. Daarnaast zijn er ook veel fruitboxen en groenteboxen verkrijgbaar. Hier zitten dan geen recepten bij, maar je hebt wel iedere week of maand lekker vers fruit. Je krijgt iedere keer weer wat anders en ook zitten er vaak nieuwe, onbekende en exotische vruchten bij die je goedkoop kunt uitproberen.

Kortom, tegenwoordig is er genoeg keus voor verse, gezonde en nieuwe ingrediënten. Ook hele maaltijdboxen inclusief recepten zijn razend populair op dit moment en dat is ook niet zo gek. Het is super eenvoudig, leuke, lekkere en gezonde recepten en daarnaast kom je in aanraking met nieuwe recepten en ingrediënten. Wist je trouwens dat er ook een kerstbox bestaat? Hiermee zet je een 4 gangen diner op tafel (of kun je lekker gourmetten).